Calciul este un mineral de mare importanță pentru organismul nostru, pe care îl putem încorpora nu doar cu ajutorul produselor lactate. De aceea, vă arătăm ce ierburi și condimente au mai mult calciu decât un pahar de lapte.
Într-un pahar de 250 ml găsim aproximativ 300 mg de calciu, care, împreună cu alte alimente, cum ar fi ierburile și condimentele care dau savoare preparatelor noastre, ne permit să acoperim cota zilnică de 1000 mg de acest mineral.
Deși folosim ierburile și condimentele în proporții mici, deoarece sunt ingrediente pe care le putem consuma uscate sau deshidratate, acestea concentrează o cantitate mare de calciu, în special următoarele exemple:
Cimbru sub formă de pulbere sau uscat și măcinat.
Cimbrul este deosebit de potrivit pentru a oferi aromă și savoare diferitelor preparate, în special cărnii sau peștelui. Este o sursă concentrată de calciu, deoarece la 100 g oferă aproximativ 5000 mg de mineral.
O singură linguriță din acest condiment poate furniza proporții similare de calciu ca un pahar de lapte.
Pudra de curry: un amestec de condimente foarte nutritiv
Pudra de curry este un condiment care este de fapt un amestec de diverse condimente, printre care frunze de curry, chimen, cuișoare, curcuma, coriandru, coriandru și multe altele care sunt folosite pentru a aromatiza diferite feluri de mâncare.
Pudra de curry poate furniza aproximativ 3000 mg de calciu la 100 de grame, o cantitate considerabilă având în vedere că pentru prepararea oricărui fel de mâncare cu curry se folosesc aproximativ 10 g din acest condiment.
Pudra de ardei iute: pentru iubitorii de condimente
Pudra de ardei iute concentrează nutrienții, precum și aroma, gustul și culoarea acestei legume proaspete.
Din acest motiv, este un condiment recomandat pentru iubitorii de gust picant, care poate oferi 2700 mg de calciu la 100 de grame.
Busuioc uscat sau deshidratat, în toate formatele sale
Pentru a înlocui busuiocul proaspăt și pentru a avea mereu la dispoziție această plantă, putem apela la opțiunile uscate sau deshidratate.
Busuiocul uscat sau deshidratat, care poate fi sub formă de frunze sau de pulbere după ce a fost măcinat, oferă aproximativ 2300 mg de calciu la 100 de grame.
Scorțișoara, ideală pentru mâncărurile dulci
Pentru a aromatiza preparatele dulci și a reduce, printre altele, utilizarea zaharurilor, putem apela la scorțișoară, care la 100 g oferă 2600 mg de calciu.
Mărar și oregano uscat sau sub formă de pulbere
Atât mărarul, cât și oregano uscat sunt ierburi care, în forma lor uscată, ne pot ajuta să adăugăm calciu în cantități semnificative.
Aceste două ierburi uscate sau uscate și pulverizate pot oferi în jur de 1700 mg de calciu la 100 de grame.
Acestea sunt ierburile și condimentele cu mai mult calciu decât un pahar de lapte, care pot da savoare mâncărurilor noastre și, de asemenea, ne ajută să ne acoperim cota de calciu.